Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Amedspor’da yeni (!) dönem

Amedspor’da yeni (!) dönem

Sezonu şampiyon tamamlayan Amedspor’da yeni sezon öncesi yeni yönetim (güncellenmiş yönetim) Ersun Yanal transferi ile sezona merhaba dedi.

Bu transfer, Amedspor’da beklentileri oldukça fazla yükseltirken, ülkenin spor gündeminde de en başa getirdi.

Sezonu Iğdır ve Kastamonu’nun önünde tamamlayan Amedspor, yeni sezon öncesi önce seçime gitti. Şampiyon başkan sıfatı ile Aziz Elaldı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Nedim Şimşek ve Ali Rıza Yıldırım’ın Adaylığını açıklamasından sonra aday olmayacağını açıkladı. Camiada şok etkisi yaratsa da Derin Amedspor’da dengeler kolay kolay değişmeyeceği için toplantı üstüne toplantılar yapıldı. Yüksek İstişare Kurulunun, Aziz Elaldı’da karar kılmasıyla bir açıklama yayınlayan Elaldı, tekrardan aday olduğunu açıklarken, geçtiğimiz sezon kadro kurulmasında büyük emeği olan Nedim Şimşek ve Ali Rıza Yıldırım adaylıktan çekildi.

Tek aday ile kongreye giren Amedspor’da asıl bomba ise teknik direktörlük konusunda yaşandı. Fenerbahçe’ye tarihinin en erken şampiyonluğunu yaşatan bir dönem de Milli Takımlardan sorumlu olan Ersun Yanal ile anlaşan yönetim seçimden önce bunu açıkladı.

Bir anda ülke gündemi değişti. 1. Liglerde Jose Morinho etkisi yaratan Yanal hamlesi Amedspor’un bu sezon ki hedefini açıkça ortaya koyuyordu; Şampiyonluk!

Nitekim, Yanal’ı özel jet ile Diyarbakır’a getiren Elaldı yönetimi adeta gövde gösterisi yaptı. Yeni yönetimin, Türkiye’nin en büyük hocalarından birini getirmesi bölge futbolu açısından yeni bir dönemin başlamasına vesile oldu diyebiliriz.

Yanal kalitesinde bir hoca getiriyorsan ona uygun bir kadro planlaması da yapmak gerekir düşüncesi herkes gibi bende de var.

TUZAĞA DÜŞMEMEK GEREKİR

Ersun Yanal gibi büyük bir ismi getirmek ile iş bitmiyor ne yazık ki. Yanal’a uygun kadro kurmak gerekir söyledik ancak Amedspor yönetiminin asıl sınavı bu liglerde ki menajer tuzağına düşmemeleri gerekiyor. Ersun Yanal, Türk Futbolunun önde gelen bir ismi ilk defa bir alt ligden takım çalıştıracak bugüne kadar çalıştığı menajerlerde bu liglerde ne kadar oyuncu al/sat yapmış bakmak gerekir. Her ligin kadrosu farklı olur. Bu ligleri bilmek gerekir. Ersun Hoca ve ekibini doğru yönlendirmek gerekir. Birkaç menajer ile iş yapılırsa kulüp ciddi bir borç batağına düşer. Aynı zamanda kulüp içi dengeleri de sarsmamak gerekir.

Örneğin, Murat Uçar’ı transfer etmek istiyoruz. Takım içinde ki dengeler 7-10 Milyon arasıyken Uçar’a 15 Milyon verildiği zaman takım içinde nasıl karşılanır? Eminim yönetim bunları düşünüyordur. Kadro kurarken yapılan transferler kadar takım içi dengeler de önem arz etmektedir.

Dışarıdan menajer kulüp çalışanı olarak alınmamalıdır. Diyarbakır’da kimse mi kalmadı da dışardan bu işi yapan getirildi diye sorulur. Kulübün parasını, yönetimin parasını düzenli harcaması gerekmektedir. Zaten maddi olarak aman aman rahat olan bir kulüp değiliz mevcut parayı da menajerlere kaptırmamak gerektiğini düşünüyorum.

PERSONELE ÖNEM VERİLMELİDİR

Amedspor Kulübü, emekten emekçiden yana bir tavır almıştır almalıdır. Amedspor’da özellikle İstişare, yöneticiler, Divan Başkanı vs gibi tüm önemli kişi ya da kişilerin dillerinden düşürmediği bir olay söz konusu; bu takım halkın takımı söylemi..

Bir kulüp söylemleri ile mi halkın takımı olur? Eylemleri ile mi?

Kulüp personeli ile ilgili 5/6 aydır maaş alamıyorlar. Hatta ve hatta uzun yıllardır kulübe hizmet eden bir arkadaşımızın ayrıldığı ifade ediliyor. (İsmi bende saklı) gerekirse bir futbolcu az transfer edilir personelin maaşı ödenir, gerekirse özel uçak kiralanmaz yine personelin maaşı ödenir. Öyle ya da böyle personelin maaşı ödenmelidir.

Şampiyon olan takımda bu sorunların olmaması gerekir. Bu personel bayramda parasız kaldıysa Messi’de gelse benim için önem arz etmemektedir.

Önce personelin maaşı!

Alın teri kurumadan, evine lokma götürenlerin dua ettiği takım başarısız olmaz. Bu konuda da yönetimin üzerine düşeni bir an evvel yapması gerekmektedir diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Yusuf Umut Kardaş Arşivi