Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Son iki hafta dikkatler çekilmeli!

Son iki hafta dikkatler çekilmeli!

Amed Sportif Faaliyetler, İkinci ve Üçüncü Liglerin en pahalı ve sorunsuz takımı Iğdırspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Maçtan bir gün önce başlayan dostluk rüzgarları, maç sonrasında da devam etti.

Öncelikle, Iğdırspor yönetimine, taraftarına ve halkına teşekkür ediyorum. Deplasman da da yedi sene sonra yasağı kaldıran, Iğdır Güvenlik Kurulu ve yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum. Demek ki istenildiği zaman güvenlik sağlanabiliyormuş. Senelerce çok ciddi şekilde haksızlığa maruz kaldığının göstergesidir de bu konuyu daha sonra ayrıca işleriz..

Ligin açık ara favorilerinden olan Iğdır, sezon başında kötü gidişatın faturasını hocasına kesti ve Fenerbahçe ile Gençlerbirliği’nin eski futbolcularından bu ligleri de iyi bilen, Metin Diyadin’i getirdi. Metin Hoca’nın gelişi ile iyi bir ivme yakalasa da camianın beklediği liderlik şuana kadar gelmiş değil. Dolayısı ile Amedspor müsabakası Iğdır için daha büyük anlam taşımaktaydı..

Gelgelelim Amedspor’a..

Ligde neredeyse iki aydır üç puan yüzü görmeyen Amedspor’da camia çalkantılı bir süreçte olsa da içeride kaybedilen Kastamınu maçından sonra liderlikte gitmişti. Bir de Iğdır maçı öncesi, Kastamonu’nun farkı açma ihtimali, kaybetse bir hafta da liderlikten üçüncülüğe düşme ihtimali vardı bu da ciddi anlamda Amedspor’da karışıklığa vesile olabilirdi.

Başkan Aziz Elaldı, kupa maçından sonra takımın kampına gitmiş, oradan da takım ile Iğdır’a giderek ‘birliktelik’ mesajı vermiş oldu. Yanında da değerli iş adamları ile giderek bu maça ne derece ‘ değer’ verdiklerini futbolculara anlatmış oldu. Müsabaka da iki tarafta kontrollü başlasada Amedspor özellikle ilk yarı Iğdırspor’a pozisyon vermedi ki deplasmanda bu bir başarıdır. Buna karşın Amedspor pozisyon üretebildi mi ? Hayır. Amedspor’da tüm ortalar, rüzgarı da iyi hesaplayamadıkları için dağlara taşlara gitti ama gole daha yakın izlenimi veren takım Amedspor’du. Öyle ki ilk yarı Aykut hiç yere yatmadı.

İkinci yarıda da Serdar Hoca’nın ‘rakibi uyutalım bir gol buluruz’ düşüncesini bekliyordum nitekim öyle de oldu Ancak bu yarıda Iğdır cılız da olsa Aykut’a bir iki şut gönderdi.

Herkesin uyku modunu açtığı anda Berk İsmail Ünsal, golcü modunu açtı. 1,90 Boyu ile 1 metre havadan gelen topa ( ki bu boyda ki biri için bu pozisyon yerden denebilir) harika bir röveşeta vurarak topu köşeye gönderdi. Ne kaleci bekliyordu, ne Iğdır taraftarı, Ne bizler ne de maçı çeken kameraman ki gole yetişemedi. Gelişine havadan o topa vurmak her golcünün harcı değil. Harika bir gol ile çok önemli bir deplasmanda öne geçmiştik. Bu dakikada Serdar Hoca’dan beklentiler orta sahaya oyuncu alarak daha diri tutması yönündeydi ancak hoca hemen bunu düşünmedi dolayısı ile Enes’in de beni değiştirin dediği anda Enes’in kanadından golü yedik. Maçın berabere bitmesi benim için iyi bir durumdu çünkü Iğdır’ın sana yaklaşma şansını elinden aldın. Haftaya iç saha da zorlu Soma’yı yenersen Kastamonu’nun ensesinde olamaya devam edeceksin. İkinci yarıda da fikstür avantajını kullanırsan yine fark atabilirsin. Ancak tüm bunların olma ihtimali kalan son iki haftayı kayıpsız geçmekten geçiyor.

Amedspor’da yönetim hiç hız kaybetmeden teknik heyet ile toplantı yapmalı, teknik heyet futbol şube ile futbol şube sportif direktör ile beraber son 8 maçın her saniyesini yeniden izlemeli, hataları, eksiklikleri ortaya çıkarmalı. Sorunun kaynağına gidilmeli. Sistem ise sistem, hoca ise hoca, oyuncular ise oyuncular bir an evvel dikkatleri çekilmeli, son 8 maçlık performansın üzerinde konuşulmalı, kalan son iki haftaya özen gösterilmeli ona göre prim verilmeli..

Transfer çalışmalarına yönetim şimdiden başlamalı, kimse iyi oyuncularını göndermek istemez ama bastır parayı al taktiği güdülmeli.

İkinci yarıda yapılacak kaliteli transferler ile bu takım geçen sene ki Çorum gibi olabilir. Yeter ki inansın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi