Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Yeni gelmedik, geri geldik!

Yeni gelmedik, geri geldik!

Diyarbakır şehri için çok ama çok güzel bir haftayı geride bıraktık.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Diyarbekirspor, lider Erokspor’u 3-2 ile geçerek hem lideri yenebilecek kalitede olduğunu gösterdi hem de şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor’a ‘bundan sonrası sende’ dedirtti.

Kırmızı grupta ise Amedspor, Iğdırspor’un BAY olduğu hafta da Derince deplasmanında rakibini net skor ile (2-0) geçerek lider oldu. Dolayısıyla yazımızın başlığını çıkarmış oldu; Lig liderliğine yeni gelmedik, geri geldik!

Öncelikle Amedspor’dan başlamak istiyorum. Derince maçı bir çok açıdan önemliydi. Futbolcuların liderin oynamayacağı hafta kaza yapmaması çok önemliydi. Hem psikolojik açıdan hem matematiksel açıdan çok önemliydi. Olası bir kaza da Iğdırspor farkı açabilir bu durumda ipler yeniden rakiplerin eline geçebilirdi. Ancak alınan galibiyet ile Amedspor şunu söyledi ; İpler artık bizim elimizde!

Peki bu ne demek?

Bu şu demek oluyor, bundan sonra Amedspor ve Iğdırspor tüm maçlarını kazansa aynı puan da ilerlerse dahi Amedspor, içerde Iğdırspor’u yenerse işi bitiriyor.

Peki bu mümkün mü? Tabi ki günümüz futbolunda çok ama çok zor ancak imkansız değil. Benim özellikle vurgulamak istediğim iplerin artık elimizde olduğu.

Belediye Derince maçı neden önemliydi..

Rakip Iğdırspor’un BAY olduğu hafta alınan galibiyet Iğdırspor’un daha çok strese girmesine vesile olacak. Amedspor’un enselerinde olması iplerin kendilerinden ziyade Amedspor’un elinde olduğunun bilincinde olacak.

Bunun ilk sıkıntısını da bu hafta Amedspor’un BAY olacağı Somaspor müsabakasında göreceğiz. Hava şartları çok kötü olmadığı takdirde Somaspor’un puan alacağını düşünüyorum.

Belediye Derincespor maçı neden önemliydi?.

Amedspor’un deplasman iç saha ayrımı yapmadan iyi oyun/galibiyet ile kenetlenmesi açısından önemliydi. Taraftarın, yönetimin, basının kısacası şehrin umutlanması adına önemliydi.

Kaleci Aykut’un kurtardığı penaltı takımın penaltı kaçırdığı gibi kurtarabildiğinin de göstergesi olarak önemliydi. Aykut’un kurtardığı penaltı takımın özgüvenini de arttırdı.

Bir çok açıdan önem teşkil eden Derince maçının kazanımı da kaybı da üç puandan daha fazla anlam içermekteydi..

Diyarbekirspor ben de varım dedi

Yazının başında öncelikle Diyarbekirspor’u yazdım. Neden? Kulüp yönetimi destek görememekten şikayetçi. Onlara bir mesaj olsun istedim de anlamayacaklarını düşündüğüm için açıklamasını buraya bıraktım.

Siz kazandıkça, siz var olduğunuzu hissettirdikçe size destek gelir. Siz kenti kucaklarsanız destek gelir. Erokspor maçı Diyarbekirspor için tek değil şampiyonluğa oynayan Vanspor içinde çok önemliydi nitekim Vanspor’u da destekleyen Diyarbakırlılar maça akın (!) etti. Diyarbekirspor ikinci yarının en dolu tribünlerine oynadı. Yaklaşık 200/300 kişinin takip ettiği karşılaşmada temsilcimiz lideri yenerek ateşe attı. Vanspor’da kendi ipini keserek zor geçen müsabakada rakibi 1461’i 1-0 ile geçerek Esenler Erokspor’a ensenizdeyiz mesajını verdi. Bu hafta Vanspor rakibini yenerse kendi ipini kesmiş olacak. Diyarbekirspor üzerine düşeni yaptı. Hem kendisini Play Off ‘a yaklaştırdı hem de dost takım Vanspor’a umut aşıladı.

Sezon başında kurulan Diyarbekirspor kadrosu Amedspor kadrosundan daha iyiydi bana göre ancak yönetimsel faktörler Diyarbekirspor’u dağıtmaya yetiyor. Esenler Erok maçı da Diyarbekirspor’un ne denli iyi kadrosu olduğunu doğru oynadığında yenemeyeceği takımın olmadığını gösteriyor. Kalan maçlarda Diyarbekirspor kalitesini ortaya koyarsa play off heyecanı yaşatabilir..

Ne güzel olurdu Amedspor, Vanspor ve Diyarbekir’in şampiyon olması.. Hayali bile güzel, heyecan verici..

Efsane küçülmeye gidiyor

Gelgelelim Efsane Diyarbakırspor’a..

Sezon başında şampiyonluk parolası ile lige başlayan ancak kadro kalitesi olarak bana göre kötü olan Diyarbakırspor bu sene de şampiyonluk fırsatını kullanmak istemedi. Ligde özellikle Mazıdağı’nın maddi gücünden fazla gücü olabilecekken yönetimin inadı yüzünden bir nevi sahipsiz kalan Diyarbakırspor, kendi sahasında Hakkarispor ile berabere kalarak lider Mazıdağı’nın 4 puan gerisine düştü. İkinci yarıya biraz maddi destek biraz transfer ile girilmiş olsaydı silme götürebileceği bir grupta olan Efsanede Hakkarispor maçından sonra Faruk Türk ve ekibi istifa etti. Ancak yönetim ertesi gün hoca ile görüşme gerçekleştirdi. Türk, futbolcularla da vedalaşarak artık çalışmayacağını belirtmesine rağmen yönetimde de muhatap bulamıyordu. Başkanın ‘hocam sizi de ihmak ettik’ sözü ile başlayan toplantıda yıl sonu hedefi güncellendi. Şampiyon apoletli teknik direktör Faruk Türk ile görüşen Başkan Siyabend Aydın, ‘ hocam ekonomik olarak küçülmeye gidiyoruz. Senden ricamız sezon sonunda takımı ligde tut. Sonra beraber bırakalım’ önerisini hoca kabul etti. Efsane Diyarbakırspor’u ligde tutmak için Faruk hoca ve ekibi devam kararı alsa da bu tutum bana göre büyük yanlış. Hem şampiyonluk iddian vardı hem transferler ile daha da güçlenilseydi istenilen başarı yakalanırdı. Ancak yönetimin bir inat uğruna devam kararı Diyarbakırspor’u içinde bulunduğumuz duruma itti.

Ne yazık ki Diyarbakırspor’dan bu sene de bir şey olmaz. Şimdilik en büyük şans ligde kalabilmeye en yakın takım olması..

Ne diyelim umarım gerçekleşir de yönetim sezon sonu bırakır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi