Erhan BOZKURT

Erhan BOZKURT

BİR ÜLKENİN HAKLI OLDUĞUNU GÖSTEREN EN BÜYÜK SİLAHI!

BİR ÜLKENİN HAKLI OLDUĞUNU GÖSTEREN EN BÜYÜK SİLAHI!

BİR ÜLKENİN HAKLI OLDUĞUNU GÖSTEREN EN BÜYÜK SİLAHI!

Hazin akıbetlerinden haberdar olduğumuz Filistin halkının masum ve savunmasız olduğu bir gerçektir. Hatırlarsanız 23 yıl önce filistinde savaş ortasında, üzerlerinden kurşunların yağdırıldığı bir duvarın dibinde; babasının arkasına saklanan Muhammed-durra adında bir çocuk vardı. Oradaki bu gerçek haber bize ulaştırmak için; kurşunların artasında bir basın muhabiri canını hiçe saymış ve o görüntüleri kayda almıştı. Görüntülerde; yahudi olan İsrail askerileri tarafından öldürülen Muhammed-Durrayı kimse Avrupa da manşet yapmadı… ama basın muhabiri sayesinde bizler gerçekleri gördük. Ancak 23 yıl sonra Filistin de masum çocukları uykularında öldüren; deyyus bir İsrail askeri; savaşın ortasında kucağına aldığı bir köpekle kahraman olarak anıldı. Ve bugün 15 Avrupa ülkesi köpeğe bakarak İsrail’i haklı buldu. Bu dar bakış açısı;başka basın, gazete ve muhabiri olmayanlar için normaldır.

İsrail yine basın yoluyla “biz barışçıyız, öldürme yanlısı değiliz ve bu yüzden Filistinli sivil halkın ölmemesi için Gazze’yi terk etmesini istiyoruz.” dediler. Avrupa basınında bu habere geniş yer verildi. İsrail bir kahraman gibi göründü. 23 yıldır İsrail tarafından tüm hakları ihlal edilen, sömürülen, ezilen masum Filistin halkı, bir yamyam olarak anıldı. Evet buraya kadar herşey göründüğü gibi ancak; evlerinden ayrılan Filistinlilere; yollarda; pusular kurulda, ateş edildi ve maalesef savunmasız bir çok sivil vatandaş öldürüldü, hemde teslim olduğu halde. Ayrıca enkaz altındakileri çıkaranlar vuruldu, hastahanede yatanlar vuruldu, onlara yardımcı olanlar vuruldu… Ama maalesef Avrupa işin bu kısmını görmüyor, görmek istemiyor yada mazlum ülkelerin bunu gösterebilecek basını yok.

ABD başkanı gidip İsrail başbakanını kutladı ve aslında Filistinliler kendini öldürtmek istedi, hastahaneyi de kendileri patlattı” dedi. Peki biz Filistin için ne yaptık? Evet bazılarının hakkını yemiyorum. Çoğu Müslüman kardeşlerimiz tepkisini meydanlarda değilde  whatsapplarda durum yaparak gösterdi. Çünkü onların rehberinde Netanyahu’nun, joe Biden’in, BM’nin numarası olduğu için durumlarına bakabiliyorlar.!!! Velhasıl bana sorarsanız bugün bir ülkeyi savunan en büyük ve en iyi silahlardan biri “basın(muhabirler, gazeteciler, yazarlar)lardır”. Basın, milletin dünyaya olan genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini sağlama da başlı başına bir kuvvet, bir okul ve bir rehberdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan BOZKURT Arşivi