Erhan BOZKURT

Erhan BOZKURT

DÖRT KİTAP NE DİYOR!

DÖRT KİTAP NE DİYOR!

DÖRT KİTAP NE DİYOR!

Doğru kullanılmayan duygular bile, yeni nesillere kirli bir gelecek sunarken, çekilen acılar kalplerde derin bir yara bırakıyor. Savaş esaretinin sürdüğü yoksul dönemlerden ötürü güzel günlerin geleceğine inandırılmış bir nesilken; eski savaş dönemlerine geri döndük. Bir yandan salgın hastalıklar, diğer yandan teknolojik rekabetler; Savaşların tarih kitaplarından çıkıp gerçek sahnelere indiği, İnsanların ölüm gerçeği ile yüzleştiği dönemleri yaşıyoruz adeta.

İnsanların ölmesine, şehirlerin harap olmasına, çocukların öksüz ve yetim kalmasına, anaların evlat hasretine sebep olan savaş naraların atıldığı bu günlerde evvelinden; tüm dinlerde öldürme yasaklanmıştır. Tevratın ilk emri “yaşat” yani öldürmeyeceksiniz diyor. Zebur un ilk emri “Dürüstlükle yardımsever olmayı.” İncil ise insanları “Sevmeyi” emretmiştir. Oku emriyle; Hz.Muhammed (sav)‘e inen kuranı Kerimin esası; cehaletten uzak, Dünyaya ilim, bilim ve merhamet yaymaktır. Peygamber efendimiz “Yaşlılara, kadınlara, çocuklara, kendisini ibadet u tâate vermiş ruhbanlara ve mabetlere ilişmeyiniz, ağaçları yakmayınız, hayvanlara dokunmayınız ve servetleri heder etmeyiniz. Buyurmuştur. Dini dili ne olursa olsun şuursuz çıkarları neticesinde insanlara savaş açan ülkeler; kimin haklı yada haksız olduğuna değil kimin daha güçlü olduğuna bakar.

Yeryüzünde hiç bir inanç soykırıma cevaz vermemiştir. Tüm dinlerin Amacı şu ırkı, bu ırkı yok edip öldürmek, ülkeleri veya bulundukları bölgeleri coğrafyadan silmek, sınırları kendine bağlamak değil, onların ibadet ve irfanlarını belli düzeye geti­rip ırkçılık duygularını geri plana itmek ve tesirsiz kılmaktır. Dini çerçevede duygular kuvvetlendikçe ırkçı duygular yok olur. Bebek katili olan İsrail’i ve İsrail’e destek olan herkesi lanetliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan BOZKURT Arşivi