Erhan BOZKURT

Erhan BOZKURT

RUSYADAN GERÇEK BİR MÜSLÜMAN TASFİRİ

RUSYADAN GERÇEK BİR MÜSLÜMAN TASFİRİ

RUSYADAN GERÇEK BİR MÜSLÜMAN TASFİRİ

Geçen günlerde Rus yapımı olan bir film izledim. Dönemin en güçlü ordularından birine sahip olan Sovyetler Birliği'nin 1980-1989 yılları arasında süren 9 yıllık Afganistan işgali anlatılıyordu. Filmde bir Rus subayın, islam dininin hakim olduğu ülkelerden olan; Afganistanla savaş için askerlerine eğitim veren İslamiyet tasfiri dikkatimi çekti.

“Gideceğiniz yer müslüman bir ülkenin toprakları; islam dini diğer dinlere pek benzemez. O, kendine özgü kanunları olan başka bir dünyaya inanıyor. Onlarda yaşam ve ölüm kavramları farklıdır. Gerçek bir müslüman savaşarak ölmekten korkmaz, çünkü kafirlerle yani bizimle savaşırken öleceğini bilse; bu dünyada sahip olmadığı her şeye sahip olacağı cennete gideceğine inanır. Orda(cennette) su, her türlü meyve, sayısız güzellikler ve iyilikler vardır. Müslümanların kadınlara bakış açısı da çok ayrı bir konudur. Kadın bir müslümanın evindeki en önemli şey yani haremdir. Harem kelimesi de burdan gelmektedir. Bu kelimenin diğer bir anlamı da yasak yada dokunulmazlıktır. Müslüman bir kadına yan gözle bakmak haramdır, içinde cinsel çağrışım olan her şey haramdır. Hepinizin alışık olduğu bir hareket bile olsa bir müslümana kaba bir hareket yapmak haramdır. Bu kurallar çiğnendiği zaman bir müslümandan kurşun yiyebilirsiniz. Diğer yandan Müslümanlar evlerini asla kana bulamak istemezler. Köylerine evlerine girdiğiniz zaman onların misafiri sayılırsınız. Onlarda, Kafir bile olsa bir misafiri öldürmek haramdır. Şunu aklınızdan çıkarmayın; köylerinde olduğunuz sürece güvendesiniz. Ama o köyün dışına adımınızı attığınız zaman; beş dakika önce oturup çay içtiğiniz ev sahibiniz sizi arkanızdan vurabilir. Çünkü bir kafiri öldürmek büyük bir şereftir. Cennet yolunda atılmış bir adım sayılır.”

1400 yıldır İslam dini dünyaya yayıldı. Ancak Son 100 yıldır Avrupa’nın gerisinde kaldı. 1400 yıl evvel İslamın verdiği birliği beraberliği onurlu ve şerefli yaşamın şuurunu şimdilerde Maalesef yahudiler, hristiyanlar veriyor gibi görünüyor. Uyanmak dileğiyle.s

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan BOZKURT Arşivi