Eyüphan KAYA

Eyüphan KAYA

CAHİLE BAK, SEN NE İCAD ETTİN? DİYOR.

CAHİLE BAK, SEN NE İCAD ETTİN? DİYOR.

CAHİLE BAK, SEN NE İCAD ETTİN? DİYOR.

Dün biriyle yaptığımız tartışmada bana karşı şu ifadeleri kullanarak sözde beni mağlup etmeye çalışıyor.

*İnsana değer ver, kutsal olan insandır,

*Bir babanın evladına bırakacağı en önemli miras ahlaktır,

*Caminin kutsallığı yok, cami betondan demirden bir yapıdır, Ahlakı olmayan camiyi yapsa ne, camiye gitse ne yazar?

*Sen oku oku, hani ne icad ettin?,

*Elindeki telefon o beğenmediğin gavurundur diyor…vs.

Bu ifadeler cehalet düzeyini bilmeyen insanlara ait olduğunu bir öğretmen olarak ben hemen fark ettim tabi.

Yukarıda zikredilen ifadelerden sadece ikinci cümle doğru, çünkü peygamberimizin hadisinin bir ifadesidir.

Ama diğer cümleler yarım yamalak, hatta defolu ifadelerdir.

İnsan yaratılış itibariyle eşrefi mahlukattır, ama mükellefiyet çağına geldikten sonra esfeli safiline giden insanlar da vardır, yani her insan kutsaldır demek bizi aşar,

Her insan kutsal ise;

*Yeryüzünde kan akıtan, fakir fukaranın canına okuyan, devletin hazine fareleri kimler?

*İnsani evlilik olan usulen kadın erkek evliliği dışında her türkü sapkın ilişkilerin peşinde koşan haddini bilmez şu hayasızlar kimler?

*Anne babasını sokakta bırakan, darül acezeye atıp, keyfine bakan, sılayı rahim kavramının anlamına yabancı olan merhametsiz zevat kim?

*ŞAMBALA örgütü gibi gökler Allah’ın olsun yer yüzünün tasarrufu bize aittir, deyip insanlığın anasını ağlatan inanç ve kültür düşmanları kim?

*Kemalizm, laiklik diyerek Anadolu insanına sıkıntı veren, İslam ve Kur’an düşmanları, işleri güçleri kadını alttan üstten soyarak, moda ve kozmetik sanayiye müşteri bulanlar kim?

Şimdi soruyorum bunlar yer yüzünde ne icat ettiler, hiç sordunuz mu?

Hem bilim ve teknoloji alanında çalışmak, bir şeyler üretmek genelde toplumun %1’i gibi bir kesim insanlardır, bu tür çalışmalara elverişli yaratılmış ve ta küçük yaşlarda eğitilerek bir seviyeye kadar hazır hale gelmiş kimseler çalışabilir.

Benim insanım gözümün önünde her geçen gün bir adım daha cehenneme yaklaşırken ben bu yaştan sonra bilimsel ve teknolojik alanda çalışacağım öyle mi? Bu da ayrı bir oyun galiba.

Caminin kutsallığı yokmuş, haydi oradan! Cami Allah’ın evidir, cünüb bir tarzda oraya giremezsiniz, orada kılınan namaz 10 kat fazla sevap kazandırır, orada sadece oturmak(itikaf) dahi sevaptır, sen camiyi ne biliyorsun cahil herif!

Alem bilsin ki cennetin yolu camiden geçer, peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor: “Bir insanın kalbinin camiye bağlı oluşu imanının alametidir.” Hem bir müslüman vefat ettiği zaman camiye götürülmesi de Allah’ın evinin  bahtına havale edilmesi anlamında olsa gerek.

Yüce Allah oku derken seni adam eden, olgunlaştıran, mükemmele yaklaştıran ilmi oku buyuruyor, oku ki hem kendine ham başkasına faydan dokunsun. Yoksa oku eşek yerine otomobil yap, lamba yerine elektriği bul, yerde yürümek yerine göklerde gezecek vasıta yap demiyor keleş, önce insan ol, insana huzur ve katkı ver, önce şu yüzün bir gülsün, havan sönsün, e mi?

İnsan olmak, bir şeyler icad etmekle olmuyor anladınız mı?

Ayrıca bilim ve teknoloji alanında ilerleme kat eden kişiler değil, devletlerdir, adamlar dünyanın zeka potansiyelinden yararlanarak terakki ediyorlar, bizde bir doktor kanser ilacı diye zakkum buldu, adamı neredeyse deli ilan edeceklerdi, çünkü burada zalimlerin azı dişleri var, hem ASELSAN’da sebebini bilemediğimiz mühendis ölümleri ne çabuk unuttunuz?

Aziz Sancar, Fuat Sezgin, Necmettin Erbakan… bizim insanlarımız değiller miydi? Utanmadan Erbakan’a gerici diyorlardı, rahmetli Makine Profesörüydü.

Neyse neyse…

Allah yanlarına bırakmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüphan KAYA Arşivi