Ahmet Aslan

Ahmet Aslan

Milletvekili nasıl terörist müsveddesi oluyor?

Milletvekili nasıl terörist müsveddesi oluyor?

Başlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li Sezgin Tanrıkulu için kullandığı bir söz.

Peki terörist kime denir, yada Cumhurbaşkanı'nın hiç ağzından düşürmediği milli irade söylemi ve halkın oylarıyla seçilen bir milletvekili nasıl terörist müsveddesi olur?

Vikipedi'ye göre, Terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü, terör uygulayan şahıslara ise terörist yada yıldırıcı deniliyor.

Peki bu tanımlamaya göre nasıl oluyor da halkın oylarıyla seçilen milletvekiline, sözde milletvekili terörist müsveddesi diyor Cumhurbaşkanı. Sezgin Tanrıkulu'na sözde milletvekili terörist müsveddesi demesine sebep olan neden katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler.

Ne diyor Tanrıkulu?

1994 yılında Şırnak 'a bağlı Kuşkonar ve Koçagılı köyleri ile Diyarbakır Kulp ilçesinde 11 kişinin gözaltına alınıp kaybedilmesiyle ilgili söylemiş olduğu sözler.

Peki gerçekten böyle bir durum söz konusu mudur?

Bin bir uğraşlar sonucunda davalar açıldı.

Bu dosyalar yıllarca bağımsız olmayan mahkemeler tarafından bir birine havale edildi. Sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye'yi bu davalarla ilgili tazminat ödemeye mahkum etti.

Peki gerçekler bu kadar çıplakken, Sezgin Tanrıkulu niye linç kampanyasına maruz kaldı. Başta partisi ve adalet yürüyüşü yapan sonrası helalleşme söylemini ağzından düşürmediği, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde en yüksek oyu Şırnak'ta alan CHP lideri Ordu gözbebeğimiz dedi, öyle anlaşılıyor ki adalet yürüyüşü de helalleşme söylemi de Diyarbakır'lıların deyimiyle tıro vıro imiş.

Sonra parti sözcüsü Faik Öztırak parti kurulları gerekeni yapacak dedi. Evet hiç bir devlet ordusuna laf söyletmez, ama demokratik ülkeler de suç işleyen ordu yada ordu mensuplarını da korumaz. Ve de işlenen suçları dile getiren milletvekillerini linç etmek yada ona terörist demenin hukuk devletinde yeri yoktur.

Yeri olsa olsa kabile devletlerinde olur.

1994 Şırnak Kuşkonar ve Koçagılı, 1993 Kulp, 28 Aralık 2011 Roboski'nin bombalanması ve 9 Kasım 2005 umut kitap evine atılan bombalar. Bu olaylar yargı tarafından mahkum edilmişken, bunları bir televizyon programında dile getiren yıllarca bölgede avukatlık ve aynı zamanda Diyarbakır Baro Başkanlığı yapmış ve şimdi de CHP tabela partisi haline gelmişken Diyarbakır'da CHP milletvekili olan Tanrıkulu nasıl terörist müsveddesi oluyor? Peki tüm bunlar mahkeme kararıyla sabitken, Vikipedi'ye göre sormazlar mı terörist kim?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Ahmet Aslan Arşivi