Eyüphan KAYA

Eyüphan KAYA

MİLLETVEKİLİ ZİYARETİ  

MİLLETVEKİLİ ZİYARETİ  

MİLLETVEKİLİ ZİYARETİ

 

 

Eskiden vekilleri bulmak zor iken bu dönemde vekile ulaşmak kolay, ondan da öte kendileri seçim öncesi gibi bir dizi ziyaretlerde bulunuyor, halkı dinliyorlar.

Geçende Sn.Suna Kepoğlu Esnaf ve sanatkarlar birliğine gitmişti,

Sn.Mehmet Sait Yaz hoca bir haftada yedi ziyaret yaptı,

Dün de Sn.Galip Ensarioğlu Memur-Sen bileşenleriyle bir araya geldi.

Diyarbakır Memur-Sen Başkanı Ramazan Tekdemir’in başkanlığa tekrar seçilmesi münasebetiyle hayırlı etmeye giden Ensarioğlu, Memur-Sen’e bağlı sendika temsilcilerini yeterince dinledi, notlar aldı, dile gelen sorunların çözümü için çaba göstereceğini söyledi.

Özellikle kurum müdürlerinden ideolojik davranıp kurum çalışanlarının huzurunu kaçıran kimseler varsa bizzat isimlerini istedi ve “biz herkes Ak Partili olsun ya da Memur-sen’li olsun demiyoruz, ama iktidar olarak kurumların verimli çalışmasını sağlamak da bizim görevimiz, bir kurum müdürü vatandaşa sıkıntı çıkarıyor ve kurumun verimli çalışmasına engel oluyorsa onu orada tutma lüksümüz olamaz,  onu görevden almak, yerine daha verimli birini getirmek vatandaşımıza karşı ödev ve sorumluluğumudur”  dedi.

Ayrıca; “Her ne kadar il müdürlerimizin yerli olması teamülen mümkün değilse de iyi insanları göreve getirmek vazifemizdir, şu müjdeyi de vermek istiyorum yakında Hava Meydanı bünyesinde bir bölge müdürlüğü de kurulacak bunun sözünü bakanımızdan aldım” dedi.

Emekli Memur-Sen adına söz alan yazarlarımızdan Eyüphan Kaya ve üç konuda bilgi paylaşımda bulundu.

  • İlginçtir bir emekliye ayrıldığı zaman aile yardımı maaşından kesiliyor, bu anormal bir durum, neticede kişi eşiyle birlikte yaşamaya devam ediyor, bu yanlıştan bir an evvel vazgeçilerek yardımın emekliye ödenmesi hatta mümkünse eşinin hesabına yatırılması, en azında eşinin de bu emeklilikte emeği olduğu bilinsin, birlikteliğe bir teşvik olsun.
  • Hereketa Zimanê Kurdî (HEZ-KÜRD) bir kampanya başlatmış “her okula bir Kürtçe ders öğretmeni atansın”, bu kampanyaya destek vermenizi bekliyorum, bu dile sahip çıkmamız lazım.
  • Türkiye için yeni yüzyıl deniliyor, gerçekten yeni yüzyıl isteniyorsa *23 Nisan 1920’de açılan ve veemruhum şura beynehüm(onların işleri aralarında istişare iledir) ayeti kerimesinin gölgesinde faaliyet gösteren Kurucu Meclisin ruhu ile uyum içinde,

*İstiklal Marşının 41 mısrasının özü dikkate  alıp,

*Veda Hutbesiyle barışık bir anayasa ile mümkündür

Bu memlekete ancak bu şekilde huzur ve güven gelir, dedi.

Bu ziyaret bir istişareye, isabetli bir görüş teatisine dönüştü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüphan KAYA Arşivi