Salih KAPLANER

Salih KAPLANER

ÖZÜMÜZE EMPATİ

ÖZÜMÜZE EMPATİ

ÖZÜMÜZE EMPATİ

“ Sıkça duyuyoruz empati kavramını, bireyin kendisini karşısındakinin yerine koyarak, onun duygu ve düşüncelerini onun gözüyle anlama çabasıdır, diyebiliriz.”

Empati ile karşılaştığın hemen herkesin kişiliğini ve temel karakterini sağlayabilirsiniz. Başkaların ne düşündüğü, ne hissettiğini, nasıl davrandığını ve nasıl bir maddi ve manevi sorun içinde olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Böylece uygun çözümlerde üretebilirsiniz. Aslında bu, diğer insanların hayatlarında barındıkları şeyleri sizin gözünüzde daha açık bir hal alacaktır. Böylece diğer insanların kişilik ve temel karekter yapılarını anlayarak, onlara iyi davranmaya iter.

Empati insan psikolojinsinde belirli davranış düşünce kalıplarını daha iyi anlamayı sağlayan bir sembol olarak da kullanılabilinir.

Hemen herkes bilir artık empatinin uygulanması gerektiğini, nasıl ama ?

Tabı bu da yine empatiyle olacaktır.

Bizler içinden geldiği gibi yaşamak isteyen, dürtülerimizi dizginlemeyi sevmeyen varlıklarız. Bunun en büyük nedeni de kendimizi iyi tanımadığımızdandır. İnsanların en çok sorun yaşadığı konuların başındadır; kendini tanımaması ve çevresine uygun bir davranış ortaya koyamaması.

Duygusal zekası düşük olup, kendini tanıma sorunu yaşayan insanlardan yola çıkarsak empatinin önemi bir kat daha ortaya çıkar. Diğer insanlara empati ile yaklaşmanın ve kendini tanımanın en güzel yolu “özüne empati”dir.

Esen kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih KAPLANER Arşivi