Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Berbat geçen bir hafta

Berbat geçen bir hafta

Temsilcilerimiz adına oldukça kötü bir haftayı geride bıraktık. Lider Amedspor, puan farkını açma fırsatını tepti. Diyarbekirspor, üst sıraları yakalama fırsatını teperken, efsane Diyarbakırspor ve diğer BAL temsilcilerimiz de haftayı kayıpla geçerken tek kazanan Amedspor Kadın Futbol Takımı oldu.

KADINLAR HARİKALAR YARATIRYOR

Amedspor Kadın Futbol Takımı Süper Lig’de son beş hafta da üçüncü galibiyetini alırken iki beraberlikle beraber 5 hafta da 11 puan topladılar. Aslında sezon başında iyi bir kadro kuran Ramazan Erin ve kurmayları, sezona iyi başlayamamıştı. Bunun da altında yatan en büyük sebep takımın bir kamp geçirememesi, hazırlık maçları yapamamasıydı. Özelden de Ramazan Erin ile görüşmelerimde takımın aslında çok iyi bir kadrosu olduğunu forvetlerinin yetişmediğinin altını çizmişti ( takımın forveti ligin 6/7. Haftalarında gelebildi)

Erin’in istifasından sonra özellikle aynı isimler ile ancak forvetinin eklenmesi ile 5 haftada 11 puan toplayarak hem alt sıralardan uzaklaştı hem de moral ve motivasyon kazandı. Bu hafta ki rakibi ise ligin en güçlü takımlarından şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı..

Geçtiğimiz sezonlarda yaşanan gerginliği bir kenara bırakarak, takımımıza destek olunmalı, sonrasında da iyi bir futbol ile rakibini sahada yenerek eli boş göndermeli. Bu anlamda taraftarada büyük görev düşüyor. Zorlu müsabaka öncesi başarılar Kadınlar..

DİYARBAKIR FAZLA CÖMERT (!)

Bölgesel Amatör Lig’inde şampiyonluk parolası ile kurulan Diyarbakırspor bu sezonda hayal kırıklığı yaratma konusunda ısrarlı. Kendi sahasında her ne kadar müsabaka hakemi doğramış olsa da bu ligde ve şampiyon olmak istiyorsan hakemide yeneceksin. Bunun bilincinde olan bir takım ne yazık ki yok. Sene başından beri gördüğüm ve izlediğim maçlarda şampiyon olabilecek potansiyele olmadığını hem köşelerden yazdım, hem yayınlardan dile getirdim hem de yönetimde ki arkadaşlarımıza ilettim. Ne yazık ki takım kurulumunda ciddi sorunlar var. Şırnak maçında da bunu gördük.Mazıdağı bir maçı eksik 5 maç 5 galibiyet. Bu hafta da Diyarbakır’a gelecek Diyarbakır takımları arasında en zayıf olarak gösterilen Adaletspor ile karşılaşacak. Diyarbakırspor ise haftayı BAY geçecek. Mazıdağı kazandığı takdirde şimdiden puan farkı 5 olacak. Ki daha Diyarbakır ile Mazıdağı karşı karşıya gelmemiş. Bu durum avantaj mı? Dezavantaj mı göreceğiz ama bu ligde kazanmak için sadece sahada iyi olmak gerekmez. Saha dışında da iyi olman gerekiyor. Aksi takdirde bu hafta yönetimin yaptığı gibi hakemi eleştirecek açıklamalar yapmak zorunda kalırız. Diyarbakırspor’un en büyük şansı diğer Diyarbakır takımlarının da çok kötü olması. Böylelikle küme düşme korkusunu çok yaşamayacak gibi. Kendisini en çok zorlayacak olan Bağlar Belediyespor olacak. Yönetim, Teknik Heyet ve futbolcular iyi motive olursa BAY geçilecek haftadan sonra silme götürebilir. Burada en zor maç sondan bir önceki hafta Mazıdağı deplasmanı. O maçı kazanınca Mazıdağı düşüşe geçer, Diyarbakır avantaj sağlar, ikinci yarı da da iyi transferler ile ligi domine edebilir. Çünkü kalan en zor maçı sadece Mazıdağı maçı..Olabilir mi? Umut vermese de neden olmasın?

DİYARBEKİRSPOR’DA HEDEF DEĞİŞTİ

Lige şampiyonluk parolası ile başlayan Diyarbekirspor’da kalacak yerini sorunu varken 5 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ile lige çok iyi başlamıştı. Ancak sonra ciddi bir düşüş yaşadı ve ne yazık ki kendi tesislerine geçtiğinde de bu düşüş devam etti. Özellikle rakiplerine kaybedersen bu ligde başarılı olamazsın. Bu en net kuraldır. Diyarbekirspor’da her hafta bir üstünde ki rakibe ya yenildi ya da berabere kaldı. Yani her şartta puan verdi. Play Off Hattı ile puan farkı 9.

Ancak Dİyarbekirspor’da Play Off’a kalacak umutlu futbol yok. 2. Lig’de yaklaşık 100 kişiye oynamak bu ligin dinamiklerine ayıp, bu memlekete ihanet. Halı saha da ki turnuvaların daha kalabalık seyirciye oynandığı bir yerde 2. Lig’de 50/100 kişiye oynamak çok büyük beceriksizlik ürünüdür. Yönetimin bunun bir an evvel önüne geçebilecek çalışmalara başlaması gerekmektedir. Gerek kendi taraftar gruplarını gerekse diğer taraftar grupları ile istişare etmeli ve maçlarına getirmelidir. Şahıs takımı izleniminden kurtarmalı, kente ait bir değer olduğunu hissettirmeli. Gerekirse okullar ile iletişime geçmeli. Her gelene zaten bedava bilet verilirken atkı ve forma da dağıtmalı. Boş tribünlere oynayacaksa yazık bu stadyumda verilen kira parasına. Kulübün bir geliri de olmadığı göz önüne alınırsa yazık hem maddi hem manevi.

Yarından geci yok yönetim hedefini play off olarak güncellemeli ona göre bir prim sistemi ödül/ceza getirmeli. Hatta devre arasında rakiplerinde ki oyunculara gerekirse birkaç yüz bin fazla vererek takımına kazandırmalı. Yoksa bu sene de bir olay olsun da ligden çekilelim kafasına girerler..

AMEDSPOR FARKI AÇMA FIRSATINI TEPTİ

Bazı maçlar vardır ya derler 3 puandan fazlası.. Fethiye maçı Amedspor için öyle bir maçtı. Kazansaydı 13 puanlık bir maçtı. Rakiplerinden Isparta 3 puan bırakmış, Ligin favorisi Iğdır İskenderun deplasmanında 2 puan bırakmış, Play off ta muhtemel rakiplerinden Erzincan 3, İskenderun 2, hatta ligin dirençli takımlarından Soma 3 puan bırakmış durumdaydı.

Maça da iyi başladık aslında 6. Dakikada Berk İsmail Ünsal ile 1-0 öne geçtik. Sonrasında da pozisyonlara girdik ama yaranamadık. Rakip Fethiye ise kapanan bir takımdan ziyade saldıran bir görüntü içerisine büründü. Özellikle ilk yarının son 20 dakikası takımın da geri çekilmesi ile daha da özgüven kazanarak pozsiyonlara girdiler. Nitekim golü soyunma odasına girmeden hemen önce buldular ki bu da Serdar Bozkurt’a hamle şansı vermek demekti.

İkinci yarıda ise bambaşka bir Amedspor izledik. Sağdan geldi olmadı, soldan geldi olmadı, karşıdan geldi olmadı. Kaleciyi, direği geçemedi. Tüm hatları ile saldırırken savunmasında da açıklar verdi. Bu açıkları rakip değerlendirmedi de diyebiliriz, Aykut izin vermedi de..

Ancak golü bulmak için her şeyi yaptık diyebiliriz. Maç içerisinde anlamadığım tüm hatlarımız ile saldırırken orta saha da üstünlüğü rakibe vermemizi herkes görürken hocamız neden daha erken değişiklikler ile orta sahayı diri tutmadı anlamadım. Tabi bir de herkesin de söylediği gibi iç sahada neden zaman zaman 2 forvete dönmediğini ben de anlayamadım. Bu ligin üstünde olan Ahmet Dereli’yi küstürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Her hafta kanat çıkar kanat al, berk çıksın Ahmet girsin değişikliği artık taraftarı da tatmin etmiyor.. Ben Serdar Hoca’ya güveniyorum ama bu tür maçlarda puan dağıtma lüksümüzün olmadığının altını çizmek istiyorum. Bu ligde başarılı olmak istiyorsan iç sahada affetmeyeceksin. Amedspor, fikstür olarak çok zor bir döneme girdi. Buradan en az hasarla kalkmamız gerekiyor. Bu süre sonunda liderlikte gidebilir, puan farkıda açılabilir. Ancak ikinci yarının nasıl geçeceğinin ya da nasıl geçmesi gerektiğinin haberini verecek bu maçlar bize..

Bu hafta neredeyse tüm alanlarımızda puan saçtık, yeni hafta tüm bu kayıpların telafi edileceği zaman olsun.. Başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi