Eyüphan KAYA

Eyüphan KAYA

BAŞKANI DA VEKİLİ DE TEBRİK EDERİM

BAŞKANI DA VEKİLİ DE TEBRİK EDERİM

BAŞKANI DA VEKİLİ DE TEBRİK EDERİM

 

Siyasi partilerin taşra teşkilatı il ve ilçe yönetimleri sade, şeffaf, işini bilen ve üyelerine değer vermesini becerirlerse Genel Merkezleri de rahat eder. Hele ki partinin vekilleri nitelikli iseler, halk ile hemhal olsalar artık her geçen gün başarıya doğru emin adımlarla hedefe doğru yaklaşılır diye düşünüyorum.

Bu gün yaşadığım kayda değer bir faaliyeti sizinle paylaşmak isterim.

Ben Diyarbakır Ak Parti Yenişehir üyesi ve il/ilçe delegesiyim.

Bir an eve doğru hızlı adımlarla ilerlerken İlçe Başkanı Ender Karahan’ın beni aradığını fark ettim, dedi ki; “bir azdan vekil ilçe teşkilatımızın ziyaretine gelecek, mümkünse sizin de hazır bulunmanızı istiyorum”, ben de programımı iptal ettim ve Yenişehir Ak Parti ilçe başkanlığına gittim.

Aslında ilk defa bir ilçe başkanı bu şekilde beni önemli bir faaliyete davet ediyordu, bu iyi hasleti devam etsin, hevesi kırılmasın diye davetine icabet ettim.

Vekilimiz geldi, beni görünce mutluluğu yüzüne yansıdığını fark ettim, yılların eğitimcisi olmam hasebiyle yüz okuma tarzını iyi beceriyorum.

Doğrusu Mehmet Sait Yaz hocamız vekil seçildiğinden bu yanı gücü nispetinde sergilediği performansı takip edip zaman zaman köşemde değerlendiriyorum, iyi bir vekil profili ortaya koyuyor, inşallah hep böyle devam eder.

Müsaadenizle bugünkü toplantıyı değerlendirmek istiyorum, belki diğer 600 vekil için de örnek teşkil eder.

Karşılıklı hal hatır sorulduktan sonra, vekil söz alarak kısaca şunları dile getirdi.

“Teşkilatımızın değerli üyeleri sizin başarınız bize güç veriyor, bizim başarımız da sizin başarınızdır, sevaplarımız ortaktır.

Dua, sevap, maneviyat olmada hayat yaşanmaz, baksanıza Yahudi Bakan bile askerlerini şahadetle, cennete gitmekle motive ediyor.

Biz de birbirimize dua eledim, inanın dua olmazsa hayat bayat kalır.

Doğrusu Millet vekilliği öyle dışarıdan gözüktüğü gibi kolay bir iş değildir, sabah saat 3-4’lere kadar mecliste çalışıyoruz, vatandaşlar sorunlarını sıkıntılarını bize ulaştırıyor, bazen başarabiliyor bazen yapamıyoruz, sonuç ne olursa olsun vatandaşa dönüyor, izah ediyoruz.

Ben normal hayatta da hayır işlerinden hoşlanırdım, zengin değildim ama zengin arkadaşlarım dostlarım vardı, onlar vasıtasıyla hayırlı işlere vesile oluyordum, şimdi de Allah hayırlı işlerde daha aktif olmam için bir imkan bana verdi.

Ayrıca Mecliste Belağat ve Hikmet üzerinde sohbet başlattık, 4 kişi ile başladığımız sohbet bu gün katılımcıları 44 kişiye çıktı, Kur’an ilimleri üzerinde yaptığımız bu sohbet bana ayrıca bir huzur veriyor.

Kur’an’da Hüküm/ceza ayetleri var, ama anayasa kitabı değildir,

Astronomiyle ilgili ayetler var, ama bilim kitabı değildir,

İbadetle ilgili bilgiler var, ama ibadet kitabı değildir,

İnsanlık hayatının akışı içinde yaşanmış olayların anlatımı Kur'anda var, tarih kitabı değildir. Unutmayalım özü itibariyle Kur’an bir ahlak kitabıdır.

Bir namazı düşünün Fatiha okunurken elbeğlamamız bize tevazu kazandırıyor.” Dedi.

Daha sonra teşkilatın sorun ve sıkıntılarını pür dikkat dinledi, not aldı, takipçi olacağını söyledi.

Söz sırası bana gelince şunları paylaştım.

“Muhterem vekilim,

Seçim beyannamemizde “her evde bir sigortalı” vadi vardı, buna sahip çıkmanızda fayda var.Ekonomik durumumuzun iyi olmadığını biliyoruz, ama bu vaadlar cumhurbaşkanımızın imzasından geçmişse bir bildiği vardır, dolayısıyla bu maddeyi ne kadar erken başlatırsak o kadar vatandaşlarımız rahat eder.

Ayrıca Türkiye’nin yeni yüzyılından bahsediliyor, gömleğin ilk düğmesi doğru iliklenirse devamı gelir, bu münasebetle yeni Türkiye’de;

1-Kurucu meclisin ruhu,

O kurucu meclis ki dualarla açıldı ve veemruhum şura beynehüm(onların işleri aralarında istişare iledir) gölgesinde faaliyet gösteriyordu.

2-İstiklal marşının özü,

Malum İstiklal Marşı 41 mısradan ibarettir ve bu milletin temel değerleriyle barışık bir marştır.

3-“Veda hutbesi” ile barışık yeni bir yüz yıl olması bizi rahatlatır diye düşünüyorum. Kanaatim o ki Anadolu insanı bu değerler etrafında toplanır, bunlar milletimizin ortak değerleridir.” Dedim.

Katılımcıların memnuniyeti ve dualarıyla buluşma sona erdi.

Başkanımızı da, vekilimizi de tebrik ediyorum.

vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüphan KAYA Arşivi