Millet ittifakı ve Kürtler

HDP'den altılı masaya uyarı!

Muhalefet savaşa onay verirse aday kim olursa olsun desteklemeyecek. Tamda yapılması gereken politik tavır olmuş.

Muhalefet sınavı geçer mi?

Şu anda mümkün görünmüyor. HDP seçmeni ve Kürtlerin oyunu almayan muhalefetin seçimi kazanma şansı zor görünüyor. Cumhur İttifakı'nın şu anda yaptıkları, bize gelmeyen oylar Millet İttifakı'na da gitmesin hesapları üzerine kurgusunu inşa ediyor.

CHP ve İyi Parti'ye yanımızda olma zamanı, yoksa ülke güvenliği tehlikede, her nedense her seçim döneminde Ak Parti'nin millilik söylemi ön plana çıkıyor. Sisi'ye diktatör, Esad'a da katil diyen,halkını katleden söyleminde bulunan Erdoğan, İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım'a karşı Sisi'yi desteklemeyin Millet İttifakı'nı darbecilikle suçlayan Erdoğan, Katar'da Rabia işaretinide katil söylemlerinide bir yana bırakarak Sisi ile samimi bir şekilde tokalaşma yaptı. Esad'la zamanı geldiğinde görüşürüm diyor.

Muhalefetin, sorması ve karşı durması gereken soru şu;herkesle barışan Erdoğan,neden Suriye'nin kuzeyine operasyon yapıyor.

Bir devletin sınırları elbette güvende olmalı, ama tuhaf olan bunun her seçim döneminde hatırlanması, sınırdan gelip İstanbul'da bomba patlayacak kadar fark edilmeyenler, daha yaralı olanlara doğru dürüst müdahale edilmemişken saldırganın yakalanması. Patlamada direkt PKK' nin sorumlu tutulması, yakalanan kişilerin bir çoğu kendi ifadelerine bakılırsa,cihatçı örgütlere yakın durdukları görülüyor.Hatta bombayı bırakan kişinin abisinin ÖSO' da olduğu söylentileri basında dolaşıyor.

Demirel'in deyimi ile Angola'yı gören Mit bunu neden önleyemedi?

Suriye Kürtleri bu eylemin kendi eylemleri olmadığını hem basın hemde dünya kamuoyuna deklere ederek kınadıklarını en yetkili kişiler tarafından açıklanmasına rağmen, neden Amerika Birleşik Devletleri dahil birçok ülkenin müttefik gördüğü DSG'nin karargahları hedef alınarak bombalanıyor?

Çok net görünüyor ki millet ittifakına gidecek olan Kürt seçmenlerin oyunu engellemek. Bununla iç siyaseti dizayn etmek,Millet İttifakı'nın bunu görmesi gerekir. Ak Parti'ye yolsuzluk,açlık,mafya ilişkileri gibi söylemleri bir kenara bırakarak bu operasyona karşı durmalı,yoksa arada çimenler ezilecekse HDP ve Kürtler için ne fark eder.

Yoksa 1 Kasım 2015 seçimlerine giden süreçte olduğu gibi "Atı Alan Üsküdar'ı Geçer."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum