Hakim Aytek

Hakim Aytek

Altı ok Kemalistler ve Şéx Said

Altı ok Kemalistler ve Şéx Said

Son günlerde HDEP’nin (DEM) yönetiminde olduğu dönemde, Diyarbakır Büyukşehir Belediye Meclisi tarafından, bir meydan veya caddeye, Şêx Said adının verilmesi üzerinden koparılan kıyametin Kürdler açısından, hayırlara vesile olacağını düşünüyorum. Defalarca yazdım bir daha yazayım: İttihatçılar tarafından 1900’lerin başında hazırlanan “Proje” Kemalistlerlerce İttihatçılardan alınarak bir "gömlek" olarak Türkiye toplumlarına giydirildi.

Fatih Altaylı’nın tarih bilmeyen edasıyla, cahilane ve hakaret dolu beyanından sonra, entelektüel olarak bildiğimiz Merdan Yanardağ’dan, CHp Genel Başkanı Özgür Ozel’in DEM Partiyi ziyaret ettikten sonra , “kıvırmaya” çalışmasına rağmen " kıvıramadığı” demecinden sonra, şu yorumu yapmıştır:

“CHP İttihatçılardan aldığı ve Kemalistlerin zirveye çıkardığı, özetle Türk olmayanların köle ve hizmetçi olmak dışında, başka bir hakları yoktur, düsturuyla hareket etmesi gerektiğini Özgür Özel’e hatırlatmıştır"

Kendisine Kemalist radikal solcu diyen Enver Aysever’in konu ile ilgili yorumuna bakalım : Kendisine bir solcunun nasıl Kemalist olabileceğini, Mustafa Suphi olayını hatırlatmak isterim. Cem Kılıç gibi birisinin çıkıp, “Ben Kemalist Müslüman’ın dediği gibi, kendisine de Ali Şükrü Bey ve İskilipli Atıf Hocayı hatırlatmak isterim. Çok örnek var. Bu kadarıyla iktifa edeyim. Maalesef, Kemalizim herkesin kafasını karıştırmış . Bu işin içinden nasıl çıkacağımı bende şaşırdım.

Ziya Paşaya mecbur başvuracağım:

İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez

Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez

Enver Aysever’in yorumuna gelirsek: “Kemalistler bir devrim yaptı, elbette katliamlar olacak , jenosid olacak” sözü Macyavelli/ye getiriyor. El-insaf : sözüm bunlara değil bunların, benim açıdan diğer Kemalistlerden hiç bir farkları yok. Sözün vicdan sahibi muhafazakarlara. Ben muhafazakarların sessiz kalmamaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Ali Şükrü bey, İskilipli Atıf hoca, Seyyid Rıza, Şéx Said , (daha paralel düşünen sayamadığım bir çok isim var) bu memleketin selameti için ayni şeyi düşünüyorlardı.

Önümüzdeki yerel Seçimler Kürtler ve Türkiye için hayati önem taşımaktadır. 2015’te ERDOĞAN a "SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAGIZ “ diyenler ne yaptılar? Türkiye’ye ve Kürdlere zarar verdiler . Kürd siyaseti Malesef Erdoğan kadar Türkiye siyasetini okuyamıyor,

Artık okumamam lüksümüz yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakim Aytek Arşivi