Ahmet Aslan

Ahmet Aslan

Hedef 14 Mayıs’ta halklara kazandırmak olmalı

Hedef 14 Mayıs’ta halklara kazandırmak olmalı

Deprem ve sel felaketi gibi afetlerin yaşandığı bu günlerde seçimlere hazırlanıyor siyasi partiler.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayları kazanmak için çalışmalarını başlattıkları gözüküyor.

Cumhur İttifakı, ittifaklarını genişletmek ve seçimi kazanmak telaşına girmiş bulunuyor. Cumhur İttifakı seçimi kazanmak için her şeyi kendine mubah görüyorlar. Şimdiye kadar birlikte yol yürüdü MHP ve Büyük Birlik Partisi Türkiye'nin karanlık günlerinde adları hep ortaya çıkmış partiler, şimdi ittifaka yenilerini ekliyorlar.

Mesela Hüda-Par ile ittifak yine Yeniden Refah Partisi. Bu iki partinin istem ve talepleri ile eski Türkiye'nin bile gerisinde kaldıkları aşikardır.

Ama sarayda kalmak için ne gerekiyorsa kabulumuzdur anlayışı ile ittifaka dahil ediliyorlar.

Basına yansıdığı kadarıyla Yeniden Refah Partisi taleplerinden biri yıllarca mücadele sonucu elde edilmiş 6284 sayılı kanunun 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanunun yeniden düzenlenmesi.Ne demek bu kanunun değişmesi;kadına tacizin tecavüzün şiddetin meşrulaşması demek.

Hüdapar'la ilgili ise Bir şey yazmaya gerek yok hem bölge hem Türkiye'de bilmeyen yok sanırım.

Millet İttifakı ise, kazanmak istiyorsa bugüne kadar aşılmış söylemlerin dışında bir şey söylemesi gerekiyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ı devirme söyleminden öte vaatler yeni yüzyıl Türkiye'sinde yapacaklarını beyan etmesi gerekir.

Kadınlara ve gençlere sağlık, eğitim, ekoloji ve kısacası bugüne kadar yapılmamışları bir seçim vaadi olarak değil de, yapacağının güvencesinin oluşturulması gerekir.

Bunların yanı sıra, Kürt sorununu nasıl çözeceğini, bagajında Kürt ve HDP seçmelerini ikna edici yol haritasında neler var. Bunu şeffaflaştırması gerekir ki. Kürtler, Emek ve Demokrasi İttifakı'nın desteğini alabilsin. Emek ve Demokrasi İttifakı ise hazine yardımına konulan tedbirin kaldırılması ve HDP'nin 11 Nisan'a ertelenen kapatma davasına karşın, emek demokrasi ittifakı bir an önce kendi iç tartışmalarını tüketip(özellikle Türkiye işçi partisi ve emek partisinin 41 ilde kendi logosu Seçimlere girmek gibi taleplerinden ivedilikle uzak durmaları tek liste ile birlikte girilmesi gerekiyor) seçimlere girme yeterliliğini elde etmiş, Yeşil Sol Gelecek Partisi ile seçimlere girip, halkın kabulüne sunulmuş ve kabul görmüş adaylarla mecliste en iyi temsiliyeti sağlamak için çalışmalıdır.

Bunlar yapılmadığı takdirde bu ceberut ve tek adam rejiminin devam etmesi durumunda,herkes kendini günahkar görmek zorundadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Ahmet Aslan Arşivi