Hakim Aytek

Hakim Aytek

Yerel Seçimler HEDEP ve AK Parti

Yerel Seçimler HEDEP ve AK Parti

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde ve sonrasında, Türkiye’nin sosyolojisini okumaya çalışarak, Kürd meselesinin çözümü ile ilgili naçizane görüşlerimi ifade ederek, bazı tespitlerde bulunmuştum.

Türklerin muhafazakar ve milliyetçi muhafazakar seçmeni ile Kürd muhafazakar olan ve olmayan seçmeninin ortak özelliklerinin olduğundan hareketle, bu seçmeni temsil eden siyasi partilerin sorumluluklarının gereği olarak ittifak dahil her türlü seçeneğin göz ardı etmeden bir araya gelmelerinin halkların yararına olacağını ifade etmiştim.

Kemalist ulusalcı ırkçı sosyoloji ile Kürtlerin tamamı ve Türk muhafazakar ve milliyetçi muhafazakar sosyolojinin birbirleri ile örtüşmediğinden bir araya gelmelerinin mümkün olmayacağını ve Kürtler açısından çözümü bu sosyolojide aramanın yanlış olduğunu belirtmiştim. (Serra Kadıgil örneği)

3Mart. 2024’te yapılacak yerel seçimlerden önce HEDEP ve AK Parti yetkilileri bir araya gelerek “İTTİFAK” dahil her türlü alternatifi masaya yatırarak, geçmişten de ders alarak ( özellikle sözum HEDEP’e) görüşmelerinin Türkiye açısından hayati önem taşıdığı kanaatindeyim.

Ben bu işbirliğinin netice vermesi durumunda, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı dahil bir çok alanda adım atılabileceğinin kanaati taşımaktayım. Buna örnek olarak AK Parti tarafından hazırlanan Ahmet Necdet Sezerin veto ettiği "Kamu Yönetimi Yasa Tasarısı’nı gösterebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakim Aytek Arşivi