Ahmet Aslan

Ahmet Aslan

Geçmiş olsun İstanbul

Geçmiş olsun İstanbul

Öncelikle İstanbul'da yaşanan patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Patlama olayı duyar duymaz İlk olarak aklıma gelen merhum yazar Mahmut Baksi'nin her kuş kendi sürüsüyle uçar kitabının bir bölümü aklıma geldi.

1980, başlarında İsveç'te bir genç vurulur. Baksi derki inşallah bunu ..... örgütü yapmamıştır . sonrasını kitabı okuyanlar bilir.

..... sivillere karşı yapılan eylemler kim yada kimlerden gelirse gelsin kabul edilemez. Amasız fakatsız kınan malıdır.

Yazıyı yazarken saldırıyı üstlenen olmadı. Sadece resmi olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayın PKK'nin yaptığına dair açıklama yaptı. Gece (03 .30) talimatın Kobane'den verildiği, yapanında Afrin üzerinden giriş yaptığını söyledi. Afrin 20 Ocak 2018 den beri milli Suriye ordusu ve Türkiye’nin kontrolünde, sorulması gereken soru nasıl oluyor da oradan giriş yapabiliyor ve İstanbul'a kadar fark edilmiyor?

2014 yılında dönemin dışişleri bakanı, şimdiki gelecek partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu ve Mit müsteşarı olan Hakan Fidan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarında Suriye konusu konuşulmuştu.

Bakanın ‘Kobani' den talimat verildi’ söyleminin arkasında ne var? Sivillere karşı yapılan bu eylemler kime yarar?. Bunun için 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimleri ve sonrasına bakmak yeterli olacaktır.

HDP' nin desteğini almayanın 2023 teki seçimi kazanamayacağı aşikarken bu tür eylemlerin kime yada kimlere ne faydası var. Sivil siyasetin rolünü oynayabilmesi için şiddet ortamı olmamalı, silah ve çatışma ortamına dur diyebilmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Ahmet Aslan Arşivi