Din ve Siyaset

Seçimlere az bir zaman kala partiler listeler hazırlığında hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı mecliste sayısal çoğunluğu elde etmek ve cumhurbaşkanlığını kazanmak için sahaya inmiş bulunuyorlar.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçen günlerde davetlisi olduğu iftar yemeğinde çektirdiği fotoğrafta yere serili seccadeye bastığı görülüyor.

Seccade Müslümanların namaz kılarken kullandıkları halı, ayakkabıyla üstüne çıkmak doğru olmadığı gibi dinen günah değildir. Yanlışlıkla bastığında yıkarsın temizlenir.

Ama yok Cumhur İttifakı, bu seçimi safın savaşında Hz. Ali'ye yapılan hile ile nasıl ki muaviye'yi halifelik makamına çıkardıysa, Erdoğan'ında her türlü hileye hurdaya başvurarak sarayda kalmasını sağlamak istiyor.

Tabii hemen Cumhur İttifakı böyle bir fırsatı kaçırmamak için kendi trol yandaş medyasında manşetliyerek verdiler.

Kendilerini dinin tek temsilcileri olarak gören Cumhur İttifakı, her nedense yirmi yıllık pratikleri ile bu toplumu dinden uzaklaştıran bir pratik sergilediler.

Seccade orta doğu coğrafyasında yaşayan Müslüman olsun yada olmasın herkesin evinde var. Müslüman olmayanın Müslüman komşusu gelirde namaz kılabilir diye evinin bir yerinde katlanmış halde durur.

Kılıçdaroğlu seccadeye ayakkabıyla bastıysa seccadeyi fark etmediği için eleştirilebilirsiniz.

Ama bu onun dine camii "ye karşı imiş anlamı çıkartılamaz, bu kadar aforoz edilmesini gerektirecek bir olay olmamalı.

Ama durun bakalım yanlışlıkla seccadeye bastı diye aforoz ediyorsun, ama kendi bakanın ayeti kelime olan bakara suresi için bakara makara diye alay konusu yapıyor. Bunu yapan bakanınızı daha sonra büyük elçi yaptınız beyler. Siyasete ahlaksız dindarlığı siz soktunuz.

Mesela bir din görevlisi Berat gecesinde, Millet İttifakı için bunlar ziyandır diyor. Bunlar ziyandır ifadesi Allah'a küfredenler hakkındaki ayetten alınmıştır.

Vaaz devamında dua edelim vatanımız için, dinimiz için, kutsallarımız için, mescitlerimiz için, medreselerimiz için, ırzlarımız ve namuslarımız için en hayırlı olanların seçilmelerini nasip eyle diyor. Bir bakanda bizim partiye oy vermenin mahşerde beraat belgesi alacağını söylemişti.Listeyi uzatabiliriz, her gün meydanlarda sosyal adaletten,evrensel hukuktan bahsedenler yirmi yılda yaptıklarına söylediklerine, Kur'an'daki sosyal ahlak ve evrensel adalet örnekleriyle karşılatıralım.

Mesela İsra suresinin birkaç ayetiyle karşılaştıralım.

Geçim sıkıtısı çekenlere mali destek sağlayınız, cimrilikten, israftanda kaçınınız,çocukların hayatlarını koruyunuz,adam öldürmeyiniz, yetim malı yemeyiniz,verdiğiniz sözü tutunuz, bilgisiz hüküm vermeyiniz, insanlara karşı mütevazi olunuz.Ayetler böyle buyuruyor.Peki Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı çocuk haklarını koruyor mu? Yok,

(2006 Diyarbakır olaylarında kadında olsa, çocukta olsa gereken yapılır demişti. olaylarda yaşamını yetiren çocuklar olmuştu.)

bilgisiz hüküm vermeyeceğiz diyor, kendisi bir çok kez hüküm almamışlara hüküm verdi. Mütevazilik ise hiç olmadı.

Bir çok kez bu can bu bedende durdukça böyle olmayacak dedi, o da tutmadı. bu yaşanmışların hepsini görmeyen trol ve yandaş medya Kılıçdaroğlu'nun fark etmeyerek ayakkabı ile bastığı seccadeyi gündemde tutup Millet İttifakı'nı din üzerinden vurmak istiyorlar.

Yirmi yıllık iktidarını dini söylemlerle ayakta tutan Cumhur İttifakı'nın dini sadece iktidarını korumak için kullandığı aşikardır.

Onların bu hilelerini görüp seçimlere malzeme vermemek lazım ki,halklar 15 Mayıs'ta cumhur ittifakında kurduklarında dolayı Allah'a şükürler olsun diye bilsinler

Kendilerine her şey mubah başkasına günah, tamda Cumhur İttifakı için söylenmiş bu söz.

İslamiyet adına hareket edenlerin günümüzde uygulamalarını eleştirebilirsiniz, Müslüman toplumu içinde sahih hadisler ve Allah'ın kelamı olan ayetleri asla eleştiremezsiniz. Çünkü biri peygamberin sözü biride Allah'ın kelâmı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum