Arslan ÖZDEMİR

Arslan ÖZDEMİR

Öğretmene Yönelik Şiddet ve Hakaret Kabul Edilemez!

Öğretmene Yönelik Şiddet ve Hakaret Kabul Edilemez!

"Öğretmenlerimiz her önüne gelenin şiddet uyguladığı kimseler olmaktan çıkarılmalıdır."

Son dönemlerde öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında ciddi artışlar görülmektedir. Bu tür saldırılar Toplumun geleceğine yapılan bir saldırıdır. Öğretmenlere yönelik şiddet, vicdani, ahlaki, idari ve adli bir suç unsuru oluşturmaktadır. Bu tür olaylar herhangi bir şekilde kabul edilemez.

Velilerin öğretmene saldırması, hem öğretmen hem de öğrenci için yıkıcı bir durum olabilir. Veliler, çocuklarının öğretmenine saldırmadan önce, sorunu çözmek için daha olumlu ve yapıcı yolları denemelidirler.

Veliler, çocuklarının öğretmenine saldırmak için kendilerince çeşitli nedenlerle harekete geçebilirler.

Öğretmen çocuğuna fiziksel veya duygusal zarar vermiş olabilir. Bu, öğretmenin çocuğu dövmesi, ona hakaret etmesi veya onu aşağılaması gibi davranışlar şeklinde olabilir.

Veli, öğretmenin çocuğunun eğitimiyle ilgili endişeleri olabilir. Öğretmenin çocuğunun başarısız olduğunu veya okula devam etmediğini düşünen veliler, öğretmeni suçlayabilirler.

Veli, öğretmenin tutumunu veya davranışlarını uygunsuz buluyor olabilir. Öğretmenin tutumunun veya davranışlarının saygısız veya saldırgan olduğunu düşünen veliler, öğretmene kızabilirler.

Neden ne olursa olsun hiçbir öğretmen şiddeti hak etmiyor. Velilerin öğretmene saldırması, ciddi bir suçtur ve hem yasal hem de cezai sonuçlara yol açabilir. Ayrıca, veliler, öğretmenin çocuğuna saldırarak, çocuğunun okulda ve toplumda başarılı olma şansını tehlikeye atabilirler. Varsayalım yukarıdaki nedenler gerçekleşmişse bile bunu yolu öğretmen şiddet uygulamak değildir. Şikâyet mercileri vardır. Bu mercilere başvurulur, onların yaptığı araştırmaya göre bir sonuca varılır.

Genel olarak, şiddet mağduru öğretmenler aşağıdaki psikolojik sorunlar yaşayabilirler:

Travma sonrası stres bozukluğu, şiddetin ardından ortaya çıkan bir dizi semptomdur. Bu semptomlar arasında kabuslar, flashbackler, uykusuzluk, konsantrasyon güçlüğü ve öfke patlamaları yer alır.

Depresyon, şiddetin ardından ortaya çıkabilecek bir diğer yaygın psikolojik sorundur. Bu sorun, üzgün hissetme, ilgi kaybı, enerji eksikliği ve intihar düşünceleri gibi semptomlarla kendini gösterir.

Kaygı, şiddetin ardından ortaya çıkabilecek bir diğer yaygın psikolojik sorundur. Bu sorun, endişe, huzursuzluk, gerginlik ve panik atak gibi semptomlarla kendini gösterir.

Şiddetin ardından öfke hissi yaygındır. Bu öfke, şiddeti yapan kişiye, şiddete tanık olan kişilere veya şiddetin kendisine karşı hissedilebilir.

Şiddet mağduru öğretmenler, kendilerini güvensiz ve yetersiz hissedebilirler. Bu, mesleki performanslarını ve kişisel ilişkilerini etkileyebilir.

Velilerin öğretmene saldırmasını önlemek için alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

Okullar, veliler ve öğretmenler arasındaki iletişimi güçlendirmelidir. Bu, velilere öğretmenin tutumları ve davranışları hakkında bilgi verilmesi ve velilere öğretmenle iletişim kurma yolları sunulması anlamına gelir.

Okullar, velilere olumlu disiplin yöntemleri hakkında eğitim vermelidir. Bu, velilere çocuklarının davranışlarını değiştirmenin şiddet içermeyen yollarını öğretmek anlamına gelir.

Okullar, velilere öğretmene saldırmanın sonuçları hakkında bilgi vermelidir. Bu, velilere öğretmene saldırmanın hem yasal hem de cezai sonuçları olabileceğini öğretmek anlamına gelir.

Şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu hatırlamak önemlidir. Şiddet mağduru öğretmenler, yardım istemeye ve destek almaya haklıdırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arslan ÖZDEMİR Arşivi