Meltem GÖNÜLLÜ

Meltem GÖNÜLLÜ

CHP nerede? Boş çuval doldu mu?

CHP nerede? Boş çuval doldu mu?

Diyarbakır CHP örgütü, yapılan son genel seçimlerde Diyarbakır halkının ve HDP seçmeninin de teveccühü ile 1 milletvekili çıkarmayı başardı. Bence bu, CHP adına Diyarbakır’da elde edilmiş tarihi sonuçlardan biridir. Kıymeti bilinmeli. Kıymeti bilinmeli derken kastım; hem Diyarbakır halkının hem de parti içinde canla başla çalışan parti emekçilerinin hakları yenmemeli.

Bir de sizlere “değişimci” diyorlar.

Madem bu kadar değişime gönül verdiniz; önce kendinizi değiştirmeye ne dersiniz?

24. , 25. , 26. , 27. ve 28. Dönem de dâhil olmak üzere 5 dönemdir milletvekili seçiliyorsunuz. İlk defa Diyarbakır’dan seçildiniz, tebrik ederim. Acaba önümüzdeki dönemde de aday olacak mısınız?

Tabi ki bu sözüm, Türkiye genelindeki tüm milletvekilleri için geçerli.

Başarının göstergesi, herkesin kendi seçim sandığında çıkardığı oy oranıdır.

Bu anlamda önce herkes kendi kapısının önüne baksın. Kendi köyüne, köyünde aldığı oy sayısına…

Son birkaç yıldır çalkantılı bir dönem geçiren CHP Diyarbakır İl ve İlçe Örgütleri, yeni seçilen yönetimleriyle bakalım yerel seçimlerde de aynı başarıyı sergileyebilecek mi izleyip göreceğiz.

Yeni Yönetim derken, CHP Genel Merkezinin bir türlü anlam veremediğim “aşiret sevdası” ile tekrar İl Başkanı seçilen Abdullah Atik (eski Ak Partili yeni CHP’li) ve Yönetim Kurulundan söz ediyorum tabi ki!

Doğu ve Güneydoğu’da din, toprak ağalığı ve aşiret ekseninde yapılan bir siyaseti tercih eden CHP; bu anlayışı ile muhalefette kalmaya ilelebet mahkûm gibiydi. İşte bu nedenle de HDP tabanına hoş görünmek adına bazı vaatlerde bulunuldu. Ama bu da yeterli gelmedi. Çünkü çizgiden çıkıldı. CHP’yi CHP yapan bütün her şeye yabancılaşıldı. İlke ve değerlerinden tamamen uzaklaşan bir parti ile başarının anahtarı asla ele geçirilemez. Rakibini ona benzeyerek değil, ondan farklı olduğunu ortaya koyarak yenebilirsin. ACI AMA GERÇEK ŞU: Kurucu değerlerinden, ilkelerinden tamamen uzaklaşan bir parti görünümüne bürünen ve kendini bir türlü bir yerde konumlandıramayan CHP; maalesef giderek daha da kan kaybetmekte.

Yeni Yönetim Kuruluna bakınca, tıpkı ülke genelindeki gibi içinde hiçbir Atatürkçü’yü de göremedim ne yazık ki!

Her yeni yönetimde İl ve İlçe binalarına kadar değişen CHP Diyarbakır örgütü, bu günlerde İl Başkanının da ifade ettiği gibi tekrar yer (mekân) değiştiriyor. Diyarbakır halkı bu değişiklikten nasıl etkilenecek bilemem fakat hemen her yıl taşınma sorununa köklü bir çözüm bulmak gerektiği de ortadadır. İnşallah bu son olur.

ŞU BOŞ ÇUVAL MESELESİ:

Olmadı, hiç yakışmadı…

Yol arkadaşlarını böylesine değersiz kılan sözlerle itham eden yeni Yönetim Kurulu üyesi, sosyal medyasında bir paylaşım yapıyor ve gelen tepkiler üzerine hemen bu paylaşımını siliyor. Boş çuval kim, çuvalı dolduran kim anlamadım doğrusu… CHP bu olmamalı. Kendi kişisel hırs ve çıkarları uğruna, kimse kimseye veya herhangi bir kuruma, herhangi bir siyasi partiye böylesine yakışıksız sözlerle sözüm ona ‘espri’ yapma hakkına sahip değildir. İnsan rakibi ile mücadele ederken bile seviye ve üslubunu korumalı. Kaldı ki kendi örgütüne karşı… O zaman dönüp de sorarlar; “Boş çuvalı doldurabildiniz mi, boş çuval şimdi dik durdu mu?”

KURTULUŞ VE KURULUŞUN PARTİSİ CHP, 100. YILDA NE YAPACAK?

Ben hemen cevap vereyim; birkaç parti emektarı ve partili gençlerle Anıtpark’a gidip çelenk sunumu, İstiklal Marşı ve saygı duruşu… İşte bu kadar. Tabi ki bu benim varsayımım. İnşallah yanılırım. Başta Diyarbakır Milletvekili Sayın Sezgin Tanrıkulu olmak üzere CHP İl ve İlçe yönetimlerinden 100. Yıla yakışır anlamlı bir etkinlik beklentimiz umarım boşa çıkmaz. Vekilimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin vekili CHP de Cumhuriyeti kuran partimizdir. Kendilerine yakışanı yapacaklardır.

NOT: İl Başkanından randevu talep ettim, yeni parti binasına taşınınca beni arayacağını ifade etti. Bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Meltem GÖNÜLLÜ Arşivi