Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Şampiyonluk yakın, meşaleyi yakın…

Amedspor, uzun yıllardır hayalini kurduğu, çilesini çektiği, pandemi döneminde küme düşmekten son anda yırttığı ikinci lig serüveninin sonuna çok ama çok yaklaştı.

Kastamonuspor deplasmanında alınan 1-0 ‘lık galibiyet ile şampiyonluk için kendisine sadece ama sadece üç maçta üç puan yeterli duruma geldi.

Futbolda her şey var ki o yüzden çok seviliyor ama Amedspor, ilk defa taraftarlarının gönlünde ‘ umut veren’ bir takım hüviyetine özellikle Mesut Bakkal döneminde ulaştı.

Kastamonu deplasmanında tarihinde ilk defa ‘uçak kaldırarak’ giden Amedspor’da kentin dinamiklerinin de o uçağa binmesi inanmışlığın en büyük göstergesiydi.

Uzun yıllar sonra ilk defa deplasmana da giden bir Milletvekilinin olması (CHP Sezgin Tanrıkulu) Ticaret ve Sanayi Odasının bileşenlerinin, basın ve yönetimin gitmesi Amedspor kulübünün ne kadar inandığını gösterdi.

Kastamonu’da maça temkinli başlayan Amedspor, Batuhan’ın son dakikaya kadar oynamasını umut etmeyen tek kişi olan Eyüp’ün ayağından bulduğu golle maçın başında öne geçerek oyunun sonuna kadarda skoru korumasını bildi.

Hafta başından bu yana sağ kanatta Batuhan’ın oynamasını dileyen taraftarlara en büyük sevinci Batuhan’ın yerine oynayan Eyüp’ün yaşatması futbolun güzelliğiydi..

Kusursuz bir Kastamonu organizasyonu yapan Kulüp yetkilileri ile Ticaret Odasının bileşenlerini de alkışlamak gerekir. Her detay düşünülmüştü.

Sezgin Tanrıkulu’nun kafile ile olması, Belediye ve Kulüp Başkanı ziyaretleri ortamı yumuşatsa da Kastamonu taraftarının düşmanca tavrı maç boyuncada sürdü. Ancak bir gerçeği ve davranışı takdir etmemiz gerekir ki o da Kastamonu başkanının mikrofonu eline alıp dostluk çağrısı, centilmenlik çağrısı yapmasıydı. Hep olaylar bittikten sonra başkanlar konuşur ve açıklama yapardı Kastamonu başkanı maç öncesi taraftarına seslendi.

Futbolun cilvesini en yakından hisseden hiç şüphesiz kaleci Abdullah Yiğiter’di.. İlk yarıda oynanan maçta harika kurtarışlarına penaltıyı kurtararak şovuna şov ekleyen Abdullah, Amedspor’un Sportif Direktörü olan babası Murat Yiğiter’i mağlup etmiş Kastamonu’nun liderliğinde de en büyük katkılardan birini sağlamıştı. İkinci maçta kötü bir gol yemesine rağmen maç içerisinde de üç-dört pozisyonu harika şekilde kurtararak takımına can vermeye çalışsa da Amedspor, tecrübesini ortaya koyarak kazandı ve şampiyonluk kupasının bir ucundan tuttu..

Şimdi hafta sonu Iğdırspor müsabakasında alınacak olan 3 puan Amedspor’u tarihinde ilk defa 1. Lig’e çıkaracak.

Bu müsabaka öncesi lütfen ama lütfen tüm taraftarlarımız sağduyulu olmalı.

Maçı kazandığımız takdirde kimse sahaya girmemeli ki Menemen maçı seyircisiz olmamalı. Yabancı madde atılmamalı. Her şeyden öte ilk maçta bizi çok iyi ağırlayan Iğdırspor ve Iğdır halkını en güzel şekilde ağırlamalıyız.

Daha da özeli ise sezon başında bu kadronun kurulmasında çok büyük emeği olan Serdar Bozkurt’un gelecek olması.. Amedspor’un şampiyon kadrosunun kurucularından Serdar Bozkurt’u Amedspor tribünleri de alkışlamalıdır..

Iğdırspor maçının son düdüğü ile kazandığı takdirde Amedspor’un şampiyonluğu resmileşecek.. İşte o zaman tam anlamıyla eğlenme, tam anlamıyla sevinme zamanıdır..

Pazar günü düğün günü edasıyla geçmeli..

Şimdiden biletlerini ayarlamaya çalışın son güne bırakan pişman olur demedi demeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.